Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
  • Lorem ipsum

Kies een Cadeau

Ik wil geen cadeau

10 Tips om meer water te drinken

25 Jul 2018
door Sharon

Oei oei oei. Vandaag en morgen wordt het tropisch warm met temperaturen van 35 graden. Super belangrijk om minimaal 2 liter water te drinken deze dagen, maar liefst zelfs 3 liter. Heb je nou moeite om genoeg water te drinken? Dan hebben wij 10 tips voor je die je helpen om meer water te drinken.

1. Koop een hervulbare waterfles

Koop een hervulbare drinkfles en neem deze overal mee naartoe. Of zet er bv. 1 in de auto, 1 op je werk en 1 thuis. Hiermee bespaar je enorm veel single use plastic afval. Het drinkwater in Nederland is van zeer goede kwaliteit. Toch wordt er per jaar bijna 21 miljoen kilo kunststof flesjes weggegooid in Nederland. Naar schatting zijn dit zo’n 900 miljoen plastic flesjes. Zonde toch?

Vind hier de leukste BPA vrije drinkflessen:

https://www.bewustpuur.nl/lifestyle/bewaren-meenemen/drinkflessen/


2. Gebruik een app

Maak water drinken leuk! Met een app kan je precies bijhouden hoeveel je hebt gedronken. Je kunt een doel instellen en dit motiveert je om je dagelijkse doel van 2L water te halen.

Daily Water is zo’n goede app die je bijvoorbeeld kan gebruiken. Maar er zijn er meerderen te vinden.


3. Leuk je water op met groente, fruit of kruiden

Mensen klagen vaak dat water nergens naar smaakt. Door groente, fruit of kruiden aan je water toe te voegen maak je de smaak iets interessanter en is het makkelijker om meer water te drinken. Voeg bijvoorbeeld komkommer, mango of munt toe aan je water. Zo is je water een stuk minder saai!

4. Geef jezelf een beloning

Maak er een spelletje van en beloon jezelf als je bijvoorbeeld een week lang je doel van 2 liter water hebt behaald. Door jezelf te belonen geef je er een positieve draai aan en wordt water drinken ineens leuk ;)

5. Zet een timer op je telefoon

Zet een timer op je telefoon met een herinnering om water te drinken op gezette tijden. Zo wordt je er gedurende de dag regelmatig aan herinnerd dat je een glas water moet drinken.

6. Drink een glas water voor elke maaltijd

Maak het een gewoonte om voor het ontbijt, lunch en diner een glas water te drinken. Het is een makkelijke manier voor jezelf om eraan te denken om water te drinken en zo heb je toch al gelijk 3 glazen water afgestreept.

7. Eet je water

Lukt het je niet die 8 glazen water te drinken? Overweeg dan eens om je water te eten. Veel groente en fruit bevatten een hoog percentage water. Het zal niet genoeg zijn om alleen dit te eten en daarmee te voldoen aan de dagelijkse water behoefte, maar het helpt zeker om meer water binnen te krijgen. Daarbij is het natuurlijk een gezondere snack dan chocolade of chips ;)

Deze groente bevat het meeste water:

Komkommer, sla, selderij, radijs, tomaten, paprika, bloemkool, watermeloen, spinazie, aardbeien, broccoli, grapefruit, abrikozen, kersen, druiven en courgette.

Snack dus eens van deze om meer water binnen te krijgen.

8. Drink een glas water als je naar de WC bent geweest

Start nieuwe gewoonten. Drink elke keer een glas water als je naar de wc bent geweest. Bij het plassen verlies je vocht, dus aanvullen die hap.

Onthoud: Na elke plas een glas.

9. Drink door een rietje

Met een rietje kun je meer drinken in een kortere tijd. Je neemt grotere slokken. Geloof je het niet? Probeer het zelf maar eens ;)

Oh en gebruik aub geen plastic weggooirietjes, maar schaf milieuvriendelijke RVS of bamboe rietjes aan.

Milieuvriendelijke rietjes vind je hier.


10. Hou het water altijd dicht bij je

Zet je fles water in het zicht en hou het dicht bij je. Zo wordt je er elke keer aan herinnerd dat je water moet drinken. 

Drink up!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »