Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
  • Lorem ipsum

Kies een Cadeau

Ik wil geen cadeau

Hoe komt het dat mijn Dagcreme of Foundation gaat rullen?

7 Mei 2023

Het rullen van cosmetica kan een vervelend probleem zijn voor veel mensen. Rullen verwijst naar het effect waarbij een cosmetisch product op de huid begint af te pellen of te rollen, waardoor een ongelijkmatige, onaantrekkelijke uitstraling ontstaat. Dit kan frustrerend zijn, vooral als het gebeurt nadat je veel tijd en moeite hebt gestoken in het aanbrengen van je make-up. Maar wat veroorzaakt dit fenomeen, en wat kun je eraan doen?

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het rullen van cosmetica. Een van de meest voorkomende oorzaken is een reactie tussen de verschillende producten die je gebruikt. Sommige formules kunnen niet goed met elkaar mengen, waardoor ze beginnen te klonteren of te schilferen. Een andere veelvoorkomende oorzaak is een teveel aan product. Als je te veel van een bepaald product aanbrengt, kan het zich ophopen op de huid en beginnen af ​​te pellen.

Het rullen of korrelen van cosmetica (bolletjes op de huid), is een veelvoorkomend probleem dat een vlekkeloze make-up toepassing kan verpesten. Het treedt op wanneer het product niet goed met de huid versmelt en samenklontert, waardoor er lelijke schilfers of bultjes ontstaan. Hoewel korrelen bij elk make-upproduct kan voorkomen, komt het vaker voor bij bepaalde formules, zoals primers, zonnebrandmiddelen en vochtinbrengende crèmes. In deze blog onderzoeken we de oorzaken van pilling door cosmetica en geven we tips en trucs om dit te voorkomen.

Oorzaken van pilling door cosmetica:

  1. Product incompatibiliteit: wanneer u twee producten gebruikt met incompatibele formules, zoals een vochtinbrengende crème op waterbasis en een primer op siliconenbasis, kunnen ze reageren en rullen veroorzaken. Om dit te voorkomen, kunt u proberen producten met een vergelijkbare basis te gebruiken of een primer gebruiken die speciaal is ontworpen om met uw vochtinbrengende crème te werken.

  2. Teveel product op de huid zit, heeft het niet genoeg ruimte om te absorberen, en in plaats daarvan rolt het op tot balletjes. Begin altijd met een kleine hoeveelheid product en bouw indien nodig op.

  3. Te veel wrijven of in laagjes aanbrengen: Te veel wrijven of producten op elkaar aanbrengen kan pilling veroorzaken. Te veel over de huid wrijven kan het product verstoren en ervoor zorgen dat het opbolt, terwijl het aanbrengen van te veel producten een barrière kan vormen die een goede opname verhindert.

  4. Droge huid: Als uw huid droog is, kan dit pilling veroorzaken. Wanneer de huid uitgedroogd is, kan deze het product niet goed opnemen, wat kan leiden tot klonters. Zorg ervoor dat je je huid goed hydrateert voordat je make-upproducten aanbrengt.

Gelukkig zijn er enkele tips en tricks die je kunt gebruiken om het rullen van cosmetica te voorkomen:

  1. Laat producten volledig absorberen: Laat elk product volledig in de huid trekken voordat u het volgende product aanbrengt. Dit voorkomt dat je te veel producten op elkaar legt, wat kan leiden tot rullen.

  2. Gebruik lichte lagen: Gebruik dunne lagen van het product en bouw indien nodig op. Dit zorgt ervoor dat het product goed wordt opgenomen en niet gaat korrelen.

  3. Wacht tussen het aanbrengen van de lagen: Als je verschillende lagen cosmetica aanbrengt, zoals een serum, een moisturizer en een foundation, wacht dan even tussen het aanbrengen van elke laag. Dit geeft elk product de tijd om in te trekken en te drogen, waardoor de kans op rullen wordt verminderd.
  4. Regelmatig exfoliëren: Regelmatig exfoliëren kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen die ervoor kunnen zorgen dat producten gaan pillen. Zorg ervoor dat je voorzichtig exfolieert met een milde exfoliant.

  5. Gebruik een make-upprimer: een goede primer kan helpen het huidoppervlak glad te strijken en een barrière te creëren tussen de huid en make-up, wat pilling kan voorkomen.

  6. Gebruik producten met vergelijkbare formules: Probeer producten met vergelijkbare formules te gebruiken, zoals alle producten op waterbasis of alle producten op siliconenbasis. Dit voorkomt dat de producten gaan reageren en pilling veroorzaken.

  7. Producten in de juiste volgorde aanbrengen: volg de juiste volgorde van aanbrengen, beginnend met huidverzorging en eindigend met make-up. Dit zorgt ervoor dat elk product goed wordt opgenomen en niet gaat klonteren.

  8. Kies de juiste producten: Kies cosmetische producten die zijn ontworpen om goed samen te werken. Als je bijvoorbeeld merkt dat je foundation rult wanneer je het met een bepaald serum combineert, probeer dan een ander serum of foundation formule.

  9. Gebruik de juiste tools: Gebruik de juiste tools om je cosmetica aan te brengen. Een kwast of blender kan helpen om producten gelijkmatig te verdelen en te voorkomen dat ze zich ophopen.

 Het rullen van cosmetica kan een frustrerend probleem zijn, maar het is niet onoverkomelijk. Door de juiste producten te kiezen, minder producten aan te brengen en te wachten tussen het aanbrengen van lagen, kun je voorkomen dat je make-up begint te rullen. Blijf experimenteren en ontdek wat voor jou het beste werkt, en je zult snel een gladde, gelijkmatige teint hebben die er geweldig uitziet en de hele dag blijft zitten!