Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
  • Lorem ipsum

Kies een Cadeau

Ik wil geen cadeau

Hoe bepaal je de ondertoon van je huid?

19 Apr 2021
door Suzanne

How to – vind je foundation

Je bent eruit – je wil graag een (nieuwe) foundation kopen. Je hebt nog nooit foundation gekocht, of je bent in het verleden teleurgesteld doordat je na advies in het kunstlicht van de winkel naar huis ging met een foundation die later te licht, te donker of oranje leek en erg zichtbaar op je huid lag.

Maak je geen zorgen, voor al deze typische foundation problemen zijn oplossingen, en voortaan los jij die gewoon helemaal zelf op. In deze blog leggen we je uit hoe je zelf jouw allerbeste foundation kunt kiezen.

Ondertoon van je huid

Als je een foundation gaat kopen is, behalve je huidtype en het resultaat waar je naar op zoek bent, de ondertoon van je huid de belangrijkste factor als het gaat om de kleur. Voordat je een foundation kiest, kun je onderzoeken of je huid een neutrale, roze, of gele ondertoon heeft. De meeste mensen hebben een neutrale tot gele ondertoon. 

Op deze foto zie je 3 verschillende foundations. Van links naar rechts foundation met een koele ondertoon, neutrale ondertoon en warme/gele ondertoon.

Maar hoe bepaal je nou welke ondertoon je hebt? Hier zijn verschillende trucjes voor.

De kleur van je aderen – als je je armen ontbloot en in daglicht kijkt naar de onderkant van je armen, kun je je aderen meestal goed zien. Daglicht is hierbij erg belangrijk, kunstlicht beïnvloedt je huidskleur. Bij een huid met een gele ondertoon, zullen je aderen groenig ogen. Bij een huid met een roze ondertoon zijn je aderen duidelijk blauw of paars. Bij een neutrale ondertoon kun je het onderscheid niet zo goed maken.

De kleur van je sieraden – bij een koele ondertoon zul je zien dat zilveren of witgouden sieraden het mooist staan bij je huid. Bij een warme ondertoon steken zilveren of witgouden sieraden juist heel erg af op de huid. Gouden sieraden passen beter bij je. Met een neutrale ondertoon staan zowel gouden als zilveren sieraden mooi.

De kleur van je garderobe – Staan kleuren als rood, bruin, oker en cognac jou het mooist? Dan is de kans groot dat je een warme ondertoon hebt. Ben jij juist op je best met blauw, grijs, zeegroen en roze? Dan is de kans groot dat je een koele ondertoon hebt. Je kunt dit zien doordat je huid (zonder make up) meer gaat stralen bij het dragen van bepaalde kleuren.

Foundation testen

Nu je de ondertoon van je huidskleur hebt bepaald, kun je je foundation gaan kiezen. Heb je een wat vettere huid die snel gaat glimmen? Kies dan voor een matte(rende) foundation. Heb je een normale huid, die niet uitgesproken snel glimt of trekkerig aanvoelt? Gefeliciteerd, eigenlijk elke soort foundation zal jou goed staan, afhankelijk van wat je zelf mooi vindt. Voelt je huid vaak droog en trekkerig? Kies dan voor een foundation die behalve de kleur ook huidverzorgende en voedende eigenschappen heeft.

Een foundation test je het beste op je kaak. Op die plek in je gezicht is je huid vaak rustig en relatief egaal. Roodheid of pigmentvlekken bevinden zich doorgaans eerder op je wangen, neus, voorhoofd en kin. Je hals is vaak lichter dan je gezicht en de rug van je hand is over het algemeen donkerder dan je gezicht. De foundation met de juiste kleur versmelt mooi met de huid.

Om foundations te vergelijken kun je het beste enkele tinten naast elkaar aan brengen om het verschil te zien.

FOTO – onze visagist Suzanne heeft hier enkele foundations naast elkaar aangebracht. Je ziet hier heel duidelijk dat de meest rechtse foundation de beste match is voor haar huidskleur en ondertoon.

 

Een foundation die te donker is, ligt duidelijk op je huid en is zichtbaar donkerder. Een veelgemaakte vergissing is dat foundation gebruikt kan worden om je gezicht meer kleur te geven. Dit is niet het geval, een donkere foundation oogt erg onnatuurlijk. Veel beter pak je een fijne bronzer om je huid wat op te warmen. Toch een te donkere foundation? Oeps! Met het gebruik van een lichtere concealer kun je je gezicht weer in balans brengen.

Hoe kun je bronzer het beste aanbrengen? Kijk hier onze video!

Een foundation die te licht is valt vaak minder op dan een te donkere foundation. Als je twijfelt, is het dan ook minder erg om een foundation te dragen die iets te licht is dan een foundation die te donker is. Dit kun je namelijk oplossen met je bronzer.

Een foundation die precies goed van kleur is, versmelt als het ware met je huid. Je ziet de foundation niet goed zitten en je ziet nergens duidelijke randen. Je hebt de juiste te pakken!

Een te gele foundation op een roze huid zal donker en oranje of erg geel ogen. Een te roze foundation op een gele huid geeft een duidelijk grauw of zelfs roze resultaat. Bekijk dit altijd in daglicht, kunstlicht vervormt het kleurresultaat. Daarom gaat het ook zo vaak mis in de winkel; de foundation wordt aangebracht onder kunstlicht.

Tip - Heb je nu erg veel roodheid in je huid? Als je voor het eerst foundation gaat aanbrengen in de goede kleur kun je het idee hebben dat de foundation veel te licht is. Niet schrikken, dit komt doordat de roodheid is verzacht. Als de foundation tijdens de kaaklijn-test mooi in je huid werd opgenomen, is dit echt de juiste kleur.

Wil je weten hoe je kleur kunt terugbrengen in je gezicht? Kijk dan onze video over het aanbrengen van blush.

Bij Bewust Puur kun je van verschillende foundations sample sets of mini’s bestellen. Zo kun je eerst rustig proberen welke tint het beste bij je staat, zonder dat je meteen een full-size product hoeft te bestellen. Kom je er helemaal niet uit? Dan kun je altijd contact met ons zoeken en kijken we met je mee. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »