Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
  • Lorem ipsum

Kies een Cadeau

Ik wil geen cadeau

Recept Koolhydraatarme Marsepein met Chocola (Suikervrij)

27 Oct 2017
door Sharon

Benodidgheden 

Voor 500g Koolhydraatarme Marsepein

250gr Amandelmeel (of hele witte amandelen)

250gr Green Sugar Poedersuiker

200gr Koolhydraatarme chocolade (ik gebruikte Smart Chocolade met Stevia van Body & Fit)

1 eiwit (of 2 eetlepels water als je de marsepein langer wil bewaren of geen ei wil gebruiken)

Evt. Cacao of kleurstof

Bereidingswijze:

1. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine of staafmixer
2. Voeg de overige ingredienten toe en maal tot een gladde stevige pasta
3. Als het te zanderig blijft kun je wat water toevoegen om het een gladdere stevige pasta te maken
4. Voeg eventueel kleurstof of cacao toe als je de koolhydraatarme marsepein een kleurtje wil geven 
5. Kneed het deeg nog even stevog door en rol de marsepein tot 1 grote rol of 2 kleinere rollen
6. Sla stap 4 en 5 over als je de koolhydraatarme marsepein wil gebruiken zonder de chocolade
7. Smelt de chocoladereep max 1 minuut in de magnetron tot het bijna gesmolten is
8. Bestrijk de rol(len) marsepein met een kwastje met de chocolade
9. Wikkel in Aluminium of transparant folie en laat een dag opstijven in de koelkast
10. Je kunt nu de marsepein gebruiken

Voedingswaarde per 100 gr

Deze waarden gelden voor het bereide product.

Koolhydraten: 4,1

Let op:  De koolhydraten en calorieën zijn afhankelijk van welk amandelmeel en chocolade je gebruikt.