Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
  • Lorem ipsum

Kies een Cadeau

Ik wil geen cadeau

5 REDENEN OM NATUURLIJKE ZONNEBRAND TE GEBRUIKEN ZONDER CHEMICALIËN

28 Apr 2017
door Sharon

1. Chemische zonnebrand wordt door de huid geabsorbeerd

Natuurlijke zonnebrand met minerale filters is het veiligst. Minerale filters liggen als een soort schild op de huid en houden UV-straling tegen door het te weerkaatsen.

Zonnebrand met chemische filters worden door de huid geabsorbeerd en komen regelrecht terecht in de bloedbaan. Het werkt door de UV-straling op te nemen en om te zetten in warmte die door de huid wordt vrijgegeven. Chemische ingrediënten zoals oxybenzone kunnen nog vijf dagen na een enkele applicatie in onze lichamen blijven hangen. Studies hebben zonnebrand chemicaliën in moedermelk, bloed en urine aangetroffen binnen enkele uren na toediening op de huid.

Deze chemische filters wil je toch liever niet in je bloedbaan hebben?

2. Chemische zonnebrand kan huidirritaties, allergie en acne veroorzaken
Natuurlijke zonnebrandmiddelen bevatten minder allergene ingrediënten en veroorzaken daarom minder irritatie. Vanwege de giftige ingrediënten in chemische zonnebrand is irritatie aan de huid waarschijnlijker.

Mensen met een gevoelige huid of snel allergische reacties vertonen zouden zeker een natuurlijke zonnebrand met minerale filters moeten gebruiken. Zonnebrand met chemische filters hebben veel meer kans om contactdermatitis te veroorzaken; De symptomen kunnen zijn uitslag, jeuk, blaren en zwelling. Oxybenzone is de grootste boosdoener, maar avobenzone, octinoxaat en octocrylene staan er ook bekend om, om allergische huidreacties te veroorzaken.

 

3. Chemische zonnebrand wordt gelinkt aan hormoonverstoring

Er zijn meer dan 20 studies gepubliceerd door de EWG (Environmental Working Group) die hormoonverstoring in verband brengen met chemische zonnebrandmiddelen. Een van de grootste zorgen is dat het hormoon niveaus kan nabootsen, blokkeren of wijzigen - ook bekend als endocriene verstoring.

Er zijn geen aanwijzingen voor hormoonontregelende effecten van het gebruik van zinkoxide of titaandioxide in natuurlijke zonnebrand.


4. Chemische zonnebrand kan de groei van kankercellen versnellen

 In chemische zonnebrand wordt vaak gebruik gemaakt van retinylpalmitaat. Deze vorm van vitamine A is een combinatie van retinol (vitamine A) en palmitinezuur. Wanneer retinolverbindingen worden blootgesteld aan ultraviolette straling, breken ze af en produceren celschadelijke vrije radicalen, die DNA kunnen vernietigen en uiteindelijk kanker veroorzaken. In onafhankelijke studies is aangetoond dat retinylpalmitaat de ontwikkeling van huidtumoren en laesies versnelt wanneer ze als zonnebrandcrème gebruikt worden, aldus een studie van Amerikaanse overheidswetenschappers.

 

5. Chemische zonnebrand brengt schade toe aan koraalriffen, vis en schelpdieren

Verschillende ingrediënten die vaak voorkomen in zonnebrandmiddelen, maar vooral oxybenzone, kunnen koraalriffen aantasten. De chemische stof bereikt de oceanen niet alleen van zwemmen in die wateren, maar ook van gemeentelijke rioolleidingen en kustseptische systemen die het verontreinigde water van zwembaden dragen en het offshore uitwerpen.

Oxybenzone is giftig voor meer dan alleen koralen. Het is giftig voor algen, zee-egels, vis en zoogdieren. Het remt embryonale ontwikkeling in zee-egels. Het kan leiden tot geslachtsverschuivingen in vis, waarbij mannelijke vis vrouwelijke attributen opneemt, terwijl vrouwtjes de productie van eieren en embryo-broeden verminderen. Zowel dolfijnen als menselijke moeders kunnen oxybenzone via hun borstvoeding overbrengen naar hun zuigelingen.

 

Wat wij verkopen 

In de webshop van Bewust Puur verkopen wij uitsluitend natuurlijke zonnebrand. Op basis van 100% minerale filters. De natuurlijke zonnebrand in de webshop is vrij van nanodeeltjes.

Kenmerken van onze natuurlijke zonnebrand:

- 100% natuurlijk
- Biologisch gecertificeerd (Ecocert)
- 100% biologisch afbreekbaar
- 100% minerale filters
- Zonder chemische filters en conserveermiddelen
- Vrij van nanodeeltjes
- Zonder Parabenen en Fenoxyethanol
- Beschermt tegen zeer breed spectrum UVA UVB
- Directe bescherming na het aanbrengen
- Geen schade aan koraalriffen en het leven in de zee
- Waterbestendig
- Niet op dieren getest
- Vegan

 

Smeer jij je deze zomer veilig in met een natuurlijke zonnebrand?