• Lorem ipsum

Smateria

Geen producten gevonden...

Smateria

Smateria

'ONE MAN'S TRASH IS ANOTHER MAN'S TREASURE'

Tassen met een mooi verhaal! Afgekeurde en restmaterialen zoals (industriële) netten, restjes leer uit meubelfabrieken en plastic weggooizakjes worden hergebruikt in de werkplaats van Smateria. Hiervan maken Cambodjaanse vrouwen prachtige duurzame tassen van Italiaans ontwerp. Smateria, een duurzame Social Enterprise waar de werknemer op nummer 1 staat!

Smateria is een prachtig duurzaam tassenmerk. Deze Social Enterprise bestaat dit jaar 10 jaar en wordt in Cambodja gerund door de 2 Italiaanse dames Jennifer en Elisa. Wereldwijd vindt momenteel export plaats naar 21 landen. Er werken meer dan 100 werknemers, waarvan 85% vrouw. Elke werknemer krijgt anderhalf keer het gemiddelde loon en een 13e maand salaris uitbetaald. Verder wordt de zorgverzekering betaald, krijgen de vrouwen doorbetaald tijdens zwangerschapsverlof, kan men zich verder ontwikkelen en boeken lenen uit de bibliotheek. Verder is er in de werkplaats ook een afdeling met een crêche, kinderopvang en na-schoolse opvang. Smateria heeft het officiële ChildLaborFree certificaat en wil dat de werknemers werken onder goede en prettige omstandheden waarbij een groot deel van de winst weer terug gaat naar de werknemers in de vorm van educatie/opleiding etc.

Gebruikte materialen: net, restanten leer en gehaakte gewassen plastic draagtasjes.

 

Mede hierdoor is Smateria gegroeid tot een mooi bedrijf dat jaarlijks een prachtige nieuwe duurzame tassencollectie lanceert voor een internationaal publiek met verschillende stijlen zoals klassiek, modern, vintage, avant-garde, rock of stoer. Elk product wordt van begin tot eind met de hand gemaakt. Hoe mooi is het om nieuw leven te blazen in oude en afgekeurde materialen zoals multi-purpose (industriële) netten, o.a. gebruikt in de (land)bouw, restjes Italiaans leer uit meubelfabrieken en zwarte plastic weggooi draagtasjes? En ook nog onder Fairmade & Fairtrade omstandigheden?

Smateria is stoer en toch ook vrouwelijk, 100% Italiaans design en tevens het bewijs dat duurzaam ook mooi, hip en trendy kan zijn! Smateria heeft nu 5 winkels in Cambodja. E

Met de slogan One man’s trash is another man’s treasure geeft Smateria te kennen dat het mogelijk is om van oude en gebruikte (restant)materialen prachtige ‘nieuwe’ producten te maken. Smateria is verantwoord modieus, het bewijs dat duurzaam ook mooi, hip, trendy en betaalbaar kan zijn!