• Lorem ipsum

Amazing Grass

Geen producten gevonden...

Amazing Grass

Amazing Grass kopen?

De gecertificeerde, biologische graangrassen van Amazing
Grass® worden duurzaam geteeld en geoogst op volle grond
in Amerika en krijgen 6 maanden de tijd om te groeien en diep
te wortelen.
Op de familieboederij in Kansas wijden wij ons aan het creëren
van de beste biologische groene Superfoods gemaakt van
de beste ingrediënten die er op de wereld te vinden zijn. Wij
geloven in de kracht van goede duurzaam geteelde voeding.

AMAZING GRASS: UNIEKE GREENS VAN DE HOOGSTE KWALITEIT

 

  • Biologische teelt, op volle grond
  • 6 maanden groeitijd om maximaal te wortelen
  • Slecht 1x geoogst per seizoen, zodat de grond kan herstellen
  • Raw en unieke fijne maling

Op de familieboederij in Kansas wijden wij ons aan het creëren van de beste biologische groene Superfoods gemaakt van de beste ingrediënten die er op de wereld te vinden zijn. Wij geloven in de kracht van goede duurzaam geteelde voeding.

Onze familieboerderij werkt volgens de filosofie van Charles Schnable, “de vader van het graangras”. Wij hebben het telen, oogsten en drogen van graangrassen de afgelopen 50 jaar dusdanig geperfectioneerd, dat het optimale voeding is geworden.

UNIEKE & BIOLOGISCHE TEELT OP AMERIKAANSE GROND

Amazing Grass® graangrassen (tarwegras, gerstegras en alfalfa) worden op volle, organische grond geteeld. In de herfst worden de jonge planten in de grond gezet en krijgen voldoende tijd om gedurende de winter een diepe wortelstructuur te ontwikkelen.

Diepgewortelde graangrassen nemen veel meer voedingsstoffen op die u niet aantreft in met kunstmest gekweekte of in kweekbakken geteelde graangrassen. Op de akkers van Amazing Grass® wordt er pas na een groeiperiode van 6 maanden geoogst. Niet biologisch geteelde of in teelbakken gekweekt tarwegras heeft een veel kortere groeiperiode van soms maar 10 dagen. En kunnen daardoor veel minder nutriënten bevatten.

SLECHTS 1X PER SEIZOEN GEOOGST

Slechts 1x per seizoen wordt er geoogst waarbij alleen het rijkste, groenste puntje van de jonge planten afgesneden wordt. Waarna de grond voldoende hersteltijd krijgt, voordat er opnieuw geplant wordt, om uitputting van de grond te voorkomen.

OPTIMALE VERWERKING (RAW) EN OPSLAG

De met zorg geoogste blaadjes worden in een speciaal ontworpen droogmachine verwerkt bij een temperatuur van 41,6°C (Raw). Door direct te drogen na het oogsten wordt de kwaliteit van de vers geoogste blaadjes gewaarborgd. Direct na het drogen vind er een persing tot korrels plaats om oxidatie (afbraak van de ingrediënten) tegen te gaan. Deze korrels worden vervolgens ingevroren en opgeslagen, in onze 3 mijl lange ondergrondse grot (stabiele koele temperatuur), om de kwaliteit hoogte houden.

De korrels worden na verloop van tijd verwerkt (in de grot) in een gekoelde maalinstallatie met een zeer fijne maling. Door deze zeer fijne maling hebben de Amazing Grass® producten een betere opneembaarheid door het lichaam, lossen gemakkelijker op in vruchtensapje of smoothie en geven een fijner mondgevoel (geen vervelend poedergevoel).

Door kleine productieseries zorgen wij ervoor dat Amazing Grass® producten bijna net zo vers zijn als op de dag dat er werd geoogst.

HOOGWAARDIGE VERPAKKING

Alle producten worden verpakt onder een beschermende atmosfeer in glazen bruine flessen of hoogwaardig plastic bussen. Mogelijke oxidatie (vroegtijdige veroudering) door zonlicht en zuurstof (lucht) wordt hierdoor tegen gegaan. Waardoor de hoge kwaliteit van de producten langer gegarandeerd kan worden.