Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
 • Lorem ipsum

Kies een Cadeau

Ik wil geen cadeau

Weg met Wegwerpplastic - 10 Tips om plastic afval te verminderen

2 Jun 2018
door Sharon

10 tips om single use plastic te verminderen

 

 1. Wegwerp Plastic Waterflesjes

 

Koop een hervulbare BPA vrije drinkfles en neem deze overal mee naartoe. Of zet er bv. 1 in de auto, 1 op je werk en 1 thuis. Hiermee bespaar je enorm veel single use plastic afval. Het drinkwater in Nederland is van zeer goede kwaliteit. Toch wordt er per jaar bijna 21 miljoen kilo kunststof flesjes weggegooid in Nederland. Naar schatting zijn dit zo’n 900 miljoen plastic flesjes. Zonde toch?

 

Vind hier de leukste BPA vrije drinkflessen:

https://www.bewustpuur.nl/lifestyle/bewaren-meenemen/drinkflessen/ 1. Plastic Boterhamzakjes

 

Koop een mooie BPA vrije lunchbox en neem je lunch hierin mee in plaats van elke dag plastic boterhamzakjes te gebruiken en weg te gooien. Je lunch blijft er lekker vers in en eigenlijk ziet het er toch ook veel cooler uit dan zo’n saai plastic boterhamzakje? Of gebruik de vrolijke katoenen broodzakjes van Lunchkins als je liever wat kleiners meeneemt naar werk of school.

 

Vind hier alle coole BPA vrije lunchboxen:

https://www.bewustpuur.nl/lifestyle/bewaren-meenemen/lunchboxen/

https://www.bewustpuur.nl/search/lunchskins/ 1. Plastic Rietjes

 

Plastic wegwerp rietjes behoren tot de meest gevonden items op het strand en dragen bij aan plasticvervuiling en dierenleed. Rietjes kunnen niet worden gerecycled vanwege hun grootte en eindigen in de oceaan. Vissen, dolfijnen, walvissen, vogels etc zien het aan voor voedsel en kunnen stikken in de rietjes of worden er door vergiftigd. Gelukkig bestaan er hele fijne alternatieven zoals RVS rietjes en bamboe rietjes.

 

Je vindt ze hier:

https://www.bewustpuur.nl/search/rietjes/

RVS Rietjes


 1. Plastic vershoudfolie

 

Gebruik jij vershoudfolie of plastic folie om dingen vers te bewaren of af te dekken? Er bestaan zulke handige herbruikbare alternatieven. Met de foodhuggers kun je je restjes groente of een open pot/blik goed afdekken en bijenwasdoekjes zijn duurzame alternatieven voor huishoud- en aluminiumfolie. Het is uitstekend geschikt om brood, kaas, groente of fruit in te bewaren. Je kunt er kommetjes en schalen mee afdekken en voorkomen dat het voedsel uitdroogt. Je kan er boterhammen in meenemen naar werk of school. Of om voedsel in te vriezen.

Je vindt foodhuggers & bijenwasdoekjes hier:

https://www.bewustpuur.nl/brands/food-huggers/

https://www.bewustpuur.nl/bijenwas-doekjes-3-stuks.html

 


Food Huggers Fresh Green 5 stuks  

 1. Plastic wegwerpbekers voor koffie en thee

 

Geen plastic bekertjes meer voor de koffie en thee op je werk. Schaf een hippe, herbruikbare koffiebeker aan en drink hier je koffie of thee uit. Staat ook echt veel leuker dan zo’n lelijk, saai plastic bekertje.

 

Je vindt ze hier

https://www.bewustpuur.nl/search/koffiebeker/

https://www.bewustpuur.nl/search/Sistema+Twist+%27n%27+Sip+Tea+To+Go/

  1. Plastic boodschappentasjes

 

Een obvious one natuurlijk. Neem je eigen boodschappentas mee en laat die plastic tasjes die je 1x gebruikt lekker hangen in de supermarkt. Deze belanden allemaal weer op het strand en in de zee. Gewoon een leuke tas mee voor je boodschappen.

 

Hier vind je wat leuke alternatieven:

https://www.bewustpuur.nl/search/boodschappen/


 1. Plastic tasjes voor groenten en fruit

 

We gebruiken nogal wat plastic zakjes voor onze groenten en fruit. Per dag gebruiken wij meer dan 1 miljoen plastic zakjes die na gebruik vaak in de natuur belanden waar ze een serieuze bedreiging vormen voor dieren. In de oceaan drijft een plastic 'eiland' rond even groot is als Frankrijk en Spanje samen. Daarom zijn er nu biologisch katoenen zakjes als alternatief voor de plastic zakjes in de supermarkt. Weg met de plastic zakken! Overweeg eens herbruikbare groente- en fruitzakken.  Na gebruik gooi je de zakjes zo in de wasmachine en zijn ze weer schoon.

 

Je vindt de herbruikbare groente-, fruit- en broodzakken hier:

https://www.bewustpuur.nl/lifestyle/herbruikbare-zakken-groenten-fruit-brood/


Herbruikbare Groentenzak

 1. Plastic Microbeads in verzorgingsproducten & cosmetica

 

In veel cosmetica en verzorgingsproducten zitten microplastics of microbeads. Dit zijn miniscule plastic korreltjes die bijvoorbeeld worden gebruikt als scrub, emulgator of als goedkope vulstof. De microbeads zitten bijvoorbeeld in scrubs en shampoos, maar ook in andere cosmetische producten als tandpasta, zonnebrand, dagcremes en make up. Microplastics komen via het doucheputje of de wastafel afvoer in het riool terecht. Helaas kunnen ze niet uit het afvalwater worden gefilterd en zo komen ze uiteindelijk in de zee terecht. Zeedieren krijgen microbeads binnen en zo belanden ze uiteindelijk bij de mens op hun bord.

 

Het alternatief? Natuurlijke verzorgingsproducten. Deze bevatten geen microbeads en zijn dus veiliger voor het milieu en voor jou.

 

Je vindt de natuurlijke en biologische verzorgingsproducten hier:

https://www.bewustpuur.nl/verzorging/


 

 1. Plastic omhulsel van je deo

 

Deo komt in een plastic omhulsel. Als deze op is belandt het plastic omhulsel in de prullenbak. Het alternatief? Koop een deo van Loveli en als deze op is dan kun je een refill voor je deo aanschaffen. De verpakking en draaimechanisme werken nog prima en zo hergebruik je dus je deo verpakking.  Een ander alternatief zijn de deo’s vanBen & Anna met een papieren omhulsel. Zie? Zo bespaar je toch weer plastic.

 

Je vindt de deo’s van Loveli en Ben & Anna hier:

https://www.bewustpuur.nl/brands/loveli/

https://www.bewustpuur.nl/brands/ben-anna/

Loveli Refill XL - Fresh Cotton Ben & Anna Deodorant - Pink Grapefruit

 

 1. Wattenschijfjes

 

Wattenschijfjes bestaan zelf niet uit plastic, maar ze worden er wel in verpakt. Stap dus over op wasbare wattenschijfjes. Je wast ze gewoon mee met bv je handdoeken. Je kunt ze tot wel 300 keer gebruiken. Dat scheelt een hoop afval en plastic.

 

Je vindt ze hier:

https://www.bewustpuur.nl/search/wasbare/

Herbruikbare wattenschijfjes - 20 Stuks

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »