Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
  • Lorem ipsum

Kies een Cadeau

Ik wil geen cadeau

Review | Faith in Nature Shampoo

24 Mar 2018
door Ellen

Zie hier alle biologische shampoo.

Ellen is het gezicht achter Fab & Fit on a budget. Op haar blog deelt ze haar meest lekkere maar vooral healthy recepten die ook nog lief zijn voor je portemonnee.

Ellen doet mee aan de 40 dagen Vegan challenge en in het kader daarvan wilde ze weleens een biologische, natuurlijke en vegan shampoo gebruiken.

Hieronder lees je haar review die ook op haar blog te lezen is. 

Zoals jullie weten ben ik een budget meisje en om eerlijk te zijn gooi ik qua shampoos gewoon in m’n mandje wat goedkoop is en lekker ruikt. Wat erin zit en of het wel diervriendelijk is daar let ik dus niet op. Of het wat doet voor m’n haar, ook dat eigenlijk niet. Tot ik dankzij die minder vriendelijke Russische beer m’n verwarming wat hoger ging zetten en dus regelmatig van de kou een behoorlijk warm huisje in kwam en m’n haar alle kanten op ging behalve de goede. Statisch tot en met en als het dan eindelijk weer boven 0 was, was m’n haar futloos. Wat ik ook probeerde, het was wel te merken dat m’n haar niet zo happy was met het weer van afgelopen tijd. Overigens niet alleen m’n haar maar daar heb ik als typische Nederlander genoeg over geklaagd de afgelopen tijd ;)!

Maar dat m’n haar wel even een oppepper kon gebruiken was duidelijk en hoe gaaf is het dan dat Bewust Puur! mij een heerlijke en eerlijke shampoo toestuurt om te proberen. Perfect ook tijdens m’n Vegan Challenge want alle producten op de site zijn diervriendelijk en duurzaam en zo ook deze vegan shampoovan Faith in Nature.

Het eerste wat me opvalt is het flesje met het mooie label, als ik dan ook nog eens de dop opendraai wordt ik verrast met een heerlijke frisse citrus geur. En ja, deze geur is toch net iets lekkerder dan de “namaak” geurtjes bij m’n goedkope shampoos. Dat klopt ook wel want de oliën van de citrus vruchten schil zijn er in verwerkt.

Maar behalve dat je badkamer opgefleurt wordt door het flesje en je heerlijk wakker wordt met de verkwikkende citrusgeuren, heeft de shampoo nog wat pluspuntjes. Ik heb behoorlijk lang haar maar met een klein beetje (ter grootte van een 2 euromunt) had ik genoeg om m’n haar te te wassen. Daarnaast schuimt het goed. Ja, dat is echt 1 van m’n criteria voor shampoo al weet ik dat de hele dure merken juist niet schuimen maar dat vindt ik dus enorm irritant, vooral omdat ik dan niet het gevoel heb dat het m’n hele haaroppervlakte heeft bedekt. M’n haar voelde eigenlijk direct al schoon aan, ik heb vrij vet haar dus verschil was goed te merken. Terwijl het opdroogt merk ik eigenlijk ook al gelijk dat m’n haar wat meer volume heeft en dat het futloze gelijk over is. Dus ben benieuwd hoe veel beter het eruit gaat zien na een paar keer gebruikt te hebben.

Enige kleine nadeeltje maar dat komt ook dat ik de grootste zonde bega op haargebied, is dat het niet zo goed doorkamt na het wassen. En ja, ik weet dat het heel slecht is om nat haar te kammen maar soms, nouja bijna altijd, ben ik gewoon te ongeduldig. Overigens is dat probleempje ook op te lossen door de crèmespoeling te gebruiken maar ik merk dat m’n haar daar net iets te zwaar van wordt dus dat gebruik ik eigenlijk nooit.

Conclusie: een heerlijke shampoo en als je op zoek bent naar producten die niet op dieren getest zijn of alleen natuurlijke producten bevatten is deze site ook zeker een aanrader. En voor een luxere shampoo die ook nog eens vegan is moet ik zeggen dat de prijs nog steeds vrij budget proof is. 

Zie hier alle biologische shampoo.