Recept Gemarineerde Aubergines (Tapas)
Voor 4-6 personen
Ingredienten
2 Aubergines
1 gesnipperd sjalotje
3 tenen knoflook
10 el olijfolie
2 el balsamico azijn
sap van 1 limoen
3 el verse peterselie (fijngesneden)
1 el verse tijm (fijngesneden)
snufje zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en leg ze in een ovenschaal
- Maak een marinade van de olijfolie, balsamico, sjalotje, knoflook, limoen, peterselie, tijm, zout en peper
- Giet de marinade over de aubergine en hussel zodat alle plakjes goed onder de marinade zitten
- Dek de schaal af met een deksel of folie en laat de aubergines 3-4 uur marineren
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Haal het deksel/folie van de schaal af en bak de aubergines 30 minuten in de voorverwarmde oven
- Haal de schaal uit de oven en keer de plakjes. Bestrijk ze met het bakvocht
- Zet de schaal nog 15 minuten in de oven
- Serveer de aubergines op een schaal. Bestrijk ze met het bakvocht. Je kunt ze koud of warm serveren