Benodigdheden:
Cakevorm/brood bakblik
Rasp
Oven
Keukenmachine
Ingrediënten:
250g geraspte courgette
30g ui
1 teen knoflook
4 eieren
225g amandelmeel
50g gesmolten (room)boter
50g gebroken lijnzaad
75g roomkaas
25g geraspte kaas
25g zonnebloempitten
1 tl xanthan gom
1 tl bakpoeder
¼ tl bouillonpoeder of zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook
- Rasp de courgette
- Doe de courgette rasp in een theedoek en knijp het overtollige vocht eruit
- Doe alles (courgette, ui, knoflook, boter, amandelmeel, eieren, lijnzaad, roomkaas, geraspte kaas, xanthan gom, bakpoeder, kruiden) in de keukenmachine en maal het kort tot een deeg.
- Vet het bakblik in met wat boter
- Stort het deeg in de vorm
- Bak het courgettebrood 55 minuten op 180 graden. Controleer de gaarheid met een sateprikker
- Laat het brood afkoelen
- Snijd het in plakken