Kies een cadeau

Ik wil geen cadeau
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
19 Oct 2017

Recept Koolhydraatarme Jam (Suikervrij)

Benodidgheden

500gr vers of bevroren fruit (Ik gebruikte AH diepvries frambozen)

4gr Agar Agar (Ik gebruikte Biovegan Agar Agar)

3-4 Eetlepels Natuurlijke Suikervervanger (Ik gebruikte Green Sugar Kristalsuiker, te koop in onze webwinkel)

Of 85gr Green Sugar Geleisuiker, te koop in onze webwinkel (i.p.v Agar Agar & Zoetstof)


Bereidingswijze:

1. Doe het fruit in een pan
2. Laat het fruit op laag vuur ontdooien (sla deze stap over als je vers fruit gebruikt)
3. Voeg de Agar Agar en de suikervervanger toe
4. Breng het aan de kook en roer regelmatig
5. Als het kookt kun je naar wens het mengsel met de staafmixer pureren. Als je liever stukjes fruit in de  jam hebt, kan je het met met een vork wat meer fijnprakken
6. Proef of de jam zoet genoeg is en voeg extra suikervervanger toe naar wens
7. Laat het nog 2 minuten al roerend goed doorkoken op laag vuur
8. Doe de jam in een goed afsluitbaar voorraaddoosje en laat afkoelen
9. Als de jam is afgekoeld in de koelkast bewaren
10. Je kunt eventueel de jam nog doorroeren als deze volledig is afgekoeld als je een wat lossere structuur wil hebben

Van 500gr fruit had ik 435g jam.

De jam blijft ongeveer 20 dagen goed in de koelkast.

 

Voedingswaarde per 100 gr

Deze waarden gelden voor het bereide product.

Energie: 33,3 kcal

Koolhydraten: 5,26


Let op:  De koolhydraten en calorieën zijn afhankelijk van welk fruit en Agar Agar je gebruikt.


  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »